FCSB

Interviu | Todorov: "Sunt suta la suta convins ca voi reusi la Steaua"

Noul jucator al Stelei, Iordan Todorov, vorbeste in premiera dupa semnarea contractului cu gruparea din Ghencea. Todorov spune ca negocierile cu Steaua nu au fost complicate si asteapta sa debuteze pentru gruparea din Ghencea, fiind convins ca va reusi sa se impuna.
Care e povestea transferului tau la Steaua?

Totul s-a intamplat foarte rapid. Am avut cateva discutii preliminare, dar nimic nu era decis. Peste cateva zile m-au sunat si mi-au cerut sa vin la Bucuresti pentru a clarifica totul.

Negocierile au fost dificile?

Totul era aranjat in momentul in care am ajuns la Bucuresti. Am trecut vizita medicala si ne-am inteles foarte rapid.

Ti s-a promis un post de titular?

Nu. Pentru mine este suficient ca fac parte din lotul unei echipe pentru Steaua. Acum trebuie sa imi castig lotul in echipa.

Cunosti vreun jucator din Romania?

Da, pe Eugen Trica si Valio Iliev. Am vorbit cu ei, le multumesc pentru sprijin. Pana acum nu mi-au dat nici un sfat, pentru ca totul depinde de mine.

In Bulgaria s-a scris ca vei avea un salariu de 480 de mii de euro in cei doi ani de contract. E adevarat?

Pentru mine este mai important ca voi juca din nou in cupele europene pentru un club mare. Termenii financiari raman in umbra.

Ce informatii ai despre fotbalul romanesc?

Cand eram la CSKA Sofia am jucat impotriva unor echipe din Romania. De asemenea, si la echipa nationala am intalnit Romania de doua ori. Pot vorbi doar la superlativ despre fotbalul romanesc. Este un fotbal care a crescut mult in ultimii ani. Stadioanele sunt frumoase si cu multi spectatori, iar jucatorii sunt buni. Nivelul este mult peste cel din Bulgaria.

Este prima ta experienta in strainatate. Ai emotii?

Acesta a fost unul din obiectivele mele in viata si sunt extrem de fericit ca s-a intamplat. Intotdeauna imi doresc ceea ce e mai bun pentru mine si pentru familia mea. Sunt sigur suta la suta ca voi avea succes la Steaua, nu am emotii.

In Romania s-a mai scris ca ai refuzat Levski Sofia pentru ca ai fost amenintat cu moartea. E adevarat?

Cu Levski am avut mai multe discutii, transferul era ca si realizat. Dar am avut o discutie cu o persoana foarte importanta din club careia i-am explicat cum stau lucrurile. Am refuzat din motive personale, pentru ca familia este mult mai importanta.

Onlinesport


Interviu | Todorov: "Sunt suta la suta convins ca voi reusi la Steaua"